Bruk av telefonen på soverommet kan være ødeleggende for helse og parforhold.

Lar du telefonen være den første du strekker deg etter, på morgenen?

Spread the love

Telefonen kan medvirke til en rekke utfordringer fordi den kan ha en negativ virkning på parforholdet. Særlig om du lar telefonen få fokus på soverommet.

Med unødvendig bruk av telefonen på soverommet kan både din egen og eventuell partners, helse, svekkes.

Soverommet bør kun benyttes til få, spesielt utvalgte aktiviteter!

I 1997 lurte jeg på om jeg i det hele tatt, noen gang, kom til å ha behov for en mobiltelefon. Jeg endte med å skaffe meg en i tilfellet krisesituasjon og om jeg skulle være avhengig av å tilkalle noen for hjelp, raskt.

At jeg skulle ta så feil og i det hele tatt vurdere om jeg hadde et behov, var ikke i mine tanker på den tiden.

I dag er i alle fall en ting sikkert og det er at jeg som så mange andre, er «avhengig» av min telefon og har i flere år vært tilgjengelig, døgnet rundt og har hatt med meg telefonen, «overalt».

Vi trenger telefonen både i jobb og privat, i dag, og telefonen er med på å gjøre det enkelt å skape, innhente informasjon, dele og kommunisere med andre.

På soverommet er ofte telefonen både det første vi strekker oss etter om morgenen og det siste vi er i nærheten av, før vi sovner.

Hva med å slutte med og bruke telefonen på en destruktiv måte?

Ja, jeg kaller dette for en destruktiv bruk av telefonen! Det er nettopp dette bruk av telefonen er, når vi «alltid» er tilgjengelig og bruker den som første og siste aktivitet i døgnet.

I mange år har jeg, selv, vært en av de som har vært tilgjengelig på telefonen og i ulike, digitale, kanaler, omtrent 24/7. Jeg har svart på og sent ut mail, kommentarer og telefonsamtaler, til tider på døgnet som jeg nå anser som uheldig, både for andre og meg selv.

Dette har jeg heldigvis, sluttet med og har opplevd en enorm, helsegevinst i dette valget. To av de er opplevelsen av mer ro og et bedre søvnmønster.

Nå har jeg gått et skritt videre og skaffet meg en god, (nesten), gammeldags, vekkeklokke!

Bruker du telefonen på soverommet?

Bruk av telefonen på soverommet kan forstyrre søvnmønsteret, ditt. Blant annet på grunn av lyset den gir og fordi den medvirke til at den hindrer hjernen og kropp til å få roen og avslapningen den trenger for at du skal kunne falle i den dype, gode søvnen, du er avhengig av.  

Bruk av telefonen på soverommet kan også være med på å fjerne fokuset fra det som er det viktigste, nemlig deg selv og det å være fortrolig med deg selv eller den som er sammen med deg.

En god gammeldags vekkeklokke kan være det beste på soverommet, en som ikke tikker høyt.

Ved å distansere oss fra å ha en overdreven og unødvendig, telefonbruk og å «alltid» være tilgjengelig kan vi fremme egen og eventuell partners, helse.

Soverommet bør brukes til tre aktiviteter!

Om telefonen er det første og siste du gir fokus, på soverommet, er mitt råd og revurdere denne aktiviteten.

Soverommet bør brukes til tre aktiviteter og disse er søvn, nærhet og intimitet, til deg selv, og din eventuelle, partner.

Klarer du dette kan jeg (nesten), garantere, flere helsefremmende, fordeler.

woman sitting on white bed while stretching
Bruker du soverommet til søvn & intimitet, kan dette gi helsefordeler.

Disse helsefremmende, fordelene kan oppnås ved å ikke bruke telefonen på soverommet.

Søvnen kan styrkes og søvnkvaliteten kan bli bedre. Ved å skape rom for ro og hvile kan du få en lenger, sammenhengende, dyp, søvn.

Søvnen virker som en «vask» av hjernen. Utfordringer, problemer og tunge tanker, kan «vaskes» bort under søvnen og etter en god natt søvn kan du oppleve å stå styrket og klar for å ta fatt på nye oppgaver.

Den gode søvnen er med på å redusere stress og uro, ved å ivareta hormoner, for eksempel kortisolnivåene våre, som ellers er med på å sette oss i flukt- og kamp-modus, og nivå av testosteron, som er med på å styrke sex-lyst, uavhengig av kjønn.

Med en styrket lyst kan du få en nærere og grundigere følelse av tilhørighet til partner og mer ro i deg selv. Ikke bare i orgasme, men også i den positive berøringen boostes frigjøringen av oxytocin, som er selve av kjærlighetshormonet.

Med denne boosten kan du bli bedre kjent med deg selv, komme nærmere den du er sammen med og kjenne på den positive innstillingen til livet.

I ethvert forhold og i enhver kommunikasjon er fokus på den andre viktig. Ved å flytte fokuset fra telefonen og det som foregår der til partneren din kan dette være med på å hindre stress også hos den andre. Negative tanker som sjalusi og følelsen av å ikke bli sett eller hørt, kan fjernes.

Sikres dette kan følelsene mellom dere, som et par, styrkes.  

Lykke til med det viktige arbeidet : )

Du kan også lese mer om sjalusi i dette, blogginnlegget……

Hør gjerne fra deg.


Spread the love