Ønsker du et sunnere, billigere og et mer miljøvennlig alternativ til bind og tamponger?

Prøv en menskopp!

Menskoppen er et sunnere, billigere og et mer miljøvennlig alternativ til bind og tamponger.

Du kan bruke den inntil 12 timer etter hver innsettelse og den er et supert alternativ til tamponger og bind.

Menskoppen kan brukes både natt og dag og i alle dagligdagse situasjoner.

Materialet er mykt, elastiske og koppene er enkle å bruke. Du kjenner ikke koppen ved, riktig bruk. 

Hva er en menskopp og hvordan skal du bruke den?

Menskoppen som også noen kaller menstruasjons-kopp er en liten, myk og fleksibel, kopp som kan samle opp menstruasjonsblod. Den laget av medisinsk, silikon som gjør den trygg å bruke.

Menskoppen kan brukes av menstruerende, jenter og kvinner i alle aldre. Den plasseres i skjeden, under menstruasjonen og den holdes på plass av vakuum.

Før du bruker menskoppen, første gang, kok den i rent vann, i 5 – 8 minutter. Vær også sikker på at hendene dine er helt, rene, før du plasserer den i skjeden.

Slik setter du menskoppen på plass.

Prøv deg frem om du ikke tidligere har brukt menskopp. Sittende, sittende på kne, i en knebøy-stilling eller stående med en fot på toalettsetet, for eksempel. Det er bare du som finner den beste metoden som passer best, for deg.

Klem menskoppen sammen med fingrene, før du setter den inn.  Om du ønsker kan du væte koppen med vann eller bruke vannbasert, glidemiddel for å føre den på plass.

Klem menskoppen sammen med fingrene, før du setter den inn. Kjøp menskoppen, her.

I skjeden utvider menskoppen seg og sitter fast, mot skjedeveggen, slik at den holder tett og samler blodet uten at det renner utenfor kanten.

Når den er på plass, kjenner du den ikke.

Slik fjerner du menskoppen.  

Koppen kan brukes i opptil 12 timer, før den tømmes, men dette må du vurdere, da det vil være individuelt med tanke på hvor store blødninger du har. Prøv deg frem.

Når du skal ta ut menskoppen klemmer du, forsiktig, inn den ene siden av koppen. På denne måten, slippes vakuumet og du kan enkelt dra koppen ut. Den lille tappen i bunnen av menskoppen gjør det enkelt å få tak i koppen og dra den ut.

Tøm koppen, skyll den og sett den inn, igjen.

Fordelene ved å bruke menskopp.

  • Du kan bruke den opptil 12 timer pr. gang, natt og dag.
  • Du slipper forstyrret pH-balanse i skjeden.
  • Tenk på alle pengene du kan spare! Du sparer penger på bind og tamponger. Menskoppen kan brukes, igjen og igjen, over flere år. 
  • Når koppen ikke lenger kan brukes kan den resirkuleres.
  • Du sparer miljøet for enorme mengder med avfall fra bind, tamponger og truseinnlegg. Du sparer miljøet med årevis med forsøpling.
  • Sikrer god hygiene og ingen lukt. 

Her kan du kjøpe menskoppen som kommer i en pakke med to, størrelser.

Denne pakken er steril og vakuumpakket. I pakken inneholder, to, ulike kopper, en liten og en større. Hvilken størrelse du skal velge på menskoppen kan avhenge av hvor stor blødning du har. Blør du lite, velg den lille koppen, har du kraftigere blødninger, velg den store koppen.

Det kan være at den minste koppen passer best til yngre kvinner som ikke har født og den største til kvinner som har født, men dette er ingen fasit. Prøv deg frem til hvem av koppene som passer best til deg.

Disse, menskoppene leveres i en pakke med to kopper, i ulik størrelse.

Husk på dette ved bruk av menskopp.

  • Øv og prøv deg frem. Finn ut hva som passer best for deg.
  • Steriliser menskoppen mellom hver menstruasjon.