Får du skader og utslett av intimbarbering?

Spread the love

Unngå skader, utslett og røde nupper med disse enkle stegene!

Mange får skader, røde nupper og utslett etter intimbarbering. Ifølge en amerikansk studie, forteller resultater om en økning av kvinners skader på kroppen i forbindelse med intimbarbering.

Om dette stemmer overens med norske kvinners skadeomfang etter intimbarbering er usikkert, men det kan være en del plager forbundet med intimbarbering, om det er faktorer som ikke tas hensyn til.

Får du røde nupper eller skader etter intimbarbering? Få tips og råd ved å prøve intimbarberingstesten, fra Australian Bodycare, se her….

Får du røde nupper eller skader etter intimbarbering? Få tips og råd ved å prøve intimbarberingstesten.

Hår nedentil har en sentral funksjon, blant annet skal de være med på å minske friksjon og beskytte mot infeksjoner. Når dette er sagt er det uansett omtrent opptil halvparten av voksne, norske mennesker, uavhengig av kjønn, som velger å trimme eller fjerne, alt av intimhår.

Estetikk, mote, god opplevelse av egen hygiene og seksualitet kan være grunner til at folk velger intimbarbering.

Er grunnene og opplevelsene rundt barberingen positive er det ingen grunn til å endre eller stoppe med dette, men det finnes også mange som opplever plager i forbindelse med intimbarbering.

De vanligste er:

– Røde nupper

– Kløe

– Utslett

Unngå røde nupper og utslett. Følg intimbarberingen, trinn for trinn.

Røde nupper og utslett kan unngås, etter intimbarbering. Følg intimbarberingen, trinn for trinn.

Annonse

Slik gjør du

1.Sett av godt med tid Først og fremst skal du sette av godt med tid, ha et godt lys og sørg for at du kan se hva du gjør underveis.

2.Bløtgjør og rengjør huden grundig Sørg for å bløtgjøre og rengjøre huden godt før barberingen. Det kan du gjøre med lunkent vann og en intim wash (intimsåpe)som motvirker de bakteriene som gir røde nupper.

3.Trim evt. med saks først Hvis du har veldig lange hår nedentil, er det en god idé å trimme dem med en saks før du begynner barbere. Da trenger du ikke barbere området så mange ganger.

4.Bruk en god barbergel Noen foretrekker å bruke barberskum eller barbergel på huden, mens de barberer.

5.Bruk kun rene og skarpe høvler Bruk alltid en ren barberhøvel eller en rengjort barbermaskin eller epilator. Da unngår du bakterier. Det er også viktig at du bruker et skarpt barberblad og ikke en gammel halvsløv høvel.

6.Stram huden Sørg for å strekke huden ut mens du barberer. På den måten unngår du lettere å skjære deg.

7.Skyll huden grundig etterpå Skyll huden godt etter intimbarberingen, slik at du får fjernet eventuelle produktrester.

8.Avslutt med en pleiende balsam Avslutt med en mild og pleiende intim balsam, som er spesielt beregnet til bruk etter barbering. Velg produkter, gjerne med innhold av pleiende og beroligende naturmidler som aloe vera eller tea tree oil. Det er viktig at du finner et produkt som huden din tåler.

9.Unngå stramme truser Unngå å bruke stramme truser og truser av syntetisk materiale like etter en intimbarbering, ettersom det kan irritere huden. Bruk heller et par løse truser av bomull. Får du småsår eller rifter etter barbering til tross for du passer godt på, skal de behandles med et antiseptisk middel til intimbarbering. Det kan du kjøpe på apoteket eller i en helsekostbutikk.

Disse ni rådene er hentet fra Australian Bodycare.

Lykke til & hør gjerne fra deg : )


Spread the love